Hva betyr skreddersydd kostholdsplan? Stort sett alle online coacher og personlige trenere påstår at de selger skreddersydde kostholdsplaner.

Vi mener at en skreddersydd kostholdsplan skal ta hensyn til:

 • Allergier og intoleranser hos deg og din familie.
 • Eventuelle etiske preferanser (vegansk, vegetarisk, svinefri, mv.).
 • Hvilken mat du og eventuelt familie pleier/liker å spise.
 • Hvilken mat du og eventuelt familie ikke liker å spise
 • Hvor mange måltid du vanligvis spiser, eventuelt familien vanligvis spiser.
 • At maten fortrinnsvis skal handles på hvilken som helst dagligvarebutikk.
 • At du ikke er kokk og vil ha det enkelt.
 • Tilpasses fortløpende ut fra hva kunden ønsker.

En skreddersydd kostholdsplan skal også være enkel - både og forstå og være familievennlig og være mulig å følge uavhengig av økonomi. Planen bør inneholde mange alternativer og føre til at du ser mulighetene, framfor begrensningene.

Ideelt skal den fungere som en veileder og gjøre det enklere å ta de gode valgene i hverdagen.

Vår oppgave i dette er å smelte sammen dine ønsker og behov, med forskning og erfaringene våre. Planen skal ikke bare hjelpe deg å nå målet, men du skal også kose deg på vei til målet.

Skreddersydd kostholdsplan

Så hvordan setter vi opp planen din i praksis? Vi lager planene våre i denne rekkefølgen her:

 • Estimere oss fram til energiforbruket (kaloriforbruket) ditt. Dette gjør vi ved å bruke matematiske formler som i forskning har visst seg å være mest presise.
 • Energiinntaket (kaloriinntaket) blir deretter bestemt ut fra målsettingen din (opp eller ned i vekt).
 • Mengden protein i kostholdet vil styres av kroppsvekten din, kjønn og målsetting. Typisk lager vi planer på 1,5 - 2,5 gram protein pr kg kroppsvekt.
 • Mengden fett settes typisk til 20-30 % av energiinntaket. Det avhenger av formen din og hvilken type mat du liker.
 • Resten er karbohydrater. Så når vi har trukket fra protein og fettmengden fra kaloriinntaket. Typisk vil det være snakk om 25-45 %.

Vi tar oss av alle utregninger. Du slipper å veie maten og du slipper å telle kalorier. 

En del spør oss om en skreddersydd kostholdsplan gir rom for kos. For hva med bursdagen du hadde tenkt deg? En skreddersydd kostholdsplan skal også lære deg hvordan du skal forholde deg til ulike sosiale situasjoner og utfordringer. Det er mange måter å gjøre det på. Hos oss kan du spare deg opp frikcal som du kan bruke på ting du har lyst på. Hvor mye er individuelt, men for noen kan det være 1500-2000 kcal de kan bruke på hva som helst i løpet av ei uke. Enten det er potetgull, øl eller iskrem for den saks skyld.

Coaching gir optimal effekt

For å få best mulig effekt, anbefaler vi at du får coaching (oppfølging) i minimum 4 uker og aller helst 12 uker. Det er ikke noe krav for å få veldig god effekt, men for en del vil det gi enda bedre effekt. Forklaringen er at det i gjennomsnitt tar 8 uker å endre en vane. For noen er koden knekt på 7 dager, for andre tar det litt lengre tid.

Fordelen med å få hjelp i starten er at planen din justeres fortløpende ut fra fremgang. Ikke minst vil du få en erfaren og dyktig sparringspartner i hverdagen som vil hjelpe deg og skissere løsninger på de utfordringene du måtte støte på.

Hvordan fungerer oppfølging?

Gjennom kundeskjemaet du fyller ut ved bestillingen, har coachen en mulighet til å bli litt mer kjent med hvem du er. Denne informasjonen er det viktigste grunnlaget ved oppsett av en skreddersydd kostholdsplan. I tillegg vil du med appen vår kunne ha en løpende dialog med den som blir coachen din.

Du får også tilgang til en hundrevis av oppskrifter, dokumenter/bøker du kan lese om du er interessert. Vi har blant annet et flott 100 siders Kom i gang-hefte som gir en god innføring i mat og trening.

Oppfølgingen gjøres gjennom vår egenlagde app. Så glem alt av word-dokument, excelfiler og e-post som mange bruker i oppfølgingen av kunder. Hos oss kan alt gjøres via telefonen. Der kan du enkelt chatte med treneren din, ha tilgang til matplanen din, sjekke oppskriftdatabasen vår, følge med på utvikling i kroppsmål og vekt, m.m.

Fortsatt usikker?

Er du usikker på om en skreddersydd kostholdsplan kan være noe for deg?

Alle kunder er like viktige for oss. Vårt enkle interne mål er at du skal nå ditt mål. Gjennom det, når vi også våre mål.

Jeg vil også anbefale deg å ta en titt på en video som viser hvordan oppfølgingen vår fungerer i praksis.

Her finner du de beste tilbudene våre: