Du er ikke alene om å mangle motivasjon. Dørstokkmila kan tidvis føles uendelig lang. Så, hva gjør du når du ikke orker å trene? Ikke vil trene?

Du vet hvor utrolig positivt det er for kropp å hode å trene. Det er ikke uten grunn at forskning tyder på at det er en antidepressiva.

Likevel føles det nærmest som en umulig oppgave å trene bra over tid. Du får det kanskje til noen uker når motivasjonen er som høyest,

Så hva gjør du?

6 Effektive grep som virker

Heldigvis finnes det noen enkle og effektive grep du kan ta i bruk allerede fra i morgen.

  • Senk terskelen. Det er ikke nødvendig å trene 1 time 4 ganger i uken. 10-15 min 2-3 ganger i uken er nok i starten. Det er mye viktigere hva du gjør, enn hvor lenge du gjør det.
  • Finn deg noen enkle øvelser som du vil gjøre. Glem tunge markløft og knebøy. Start gjerne med noen enkle strikk-øvelser.
  • Gjør en tydelig avtale med deg selv. Når passer det best for deg å trene? Finn 2-3 dager og et tidspunkt som passer.
  • Anerkjenn motstanden. Det er ikke slik at man alltid går rundt proppfull med energi. Det kommer dager med regn og lange arbeidsdager.
  • Finn deg en treningsvenn. En avtale med noen om å trene øker terskelen for å kansellere. Det ideelle er å finne noen som allerede har gode rutiner, slik at man ikke annen hver gang avlyser, men blir pushet til å møte opp av noen forventer at du kommer.
  • Prøv en online coach. Noe av det viktigste med en coach er forpliktelsen. Du har noen som følger deg opp, har krav og forventninger til deg som gjør at du yter mer. Sammenlign det gjerne med en lærer som ser på deg som en dyktig elev (selv om du ikke skulle være det). Forskning viser at får man ekstra oppmerksomhet, presterer du bedre.

Et tilbud du ikke kan si nei til

Ønsker du hjelp fra oss? Da er dette et perfekt tidspunkt å komme i gang på for nå har vi hele 800 kr i rabatt på Startpakken vår. Få mer info og sjekk ut tilbudet her