Det finnes gode muligheter for å spise sunt når du reiser, enten det er snakk om jobb eller ferie.

Fly, tog eller buss.

Det første det kan være lurt å lære seg, er å dele inn måltidet i 3; en god kilde til protein, karbohydrater og fett.

Det kan se ut slik som dette.

Protein

  • Skyr
  • Mager kesam med saft
  • Mager kesam vanilje
  • Yt yoghurt med pasjonsfrukt eller vanilje
  • Gresk yoghurt
  • Propud yoghurt, stor og liten
  • Magert kjøttpålegg eller magerost
  • Proteinbar (ca 200 kcal pr)

Karbohydrater

  • Grove knekkebrød
  • Grovt brød, ferdigoppskjært
  • Frukt
  • Grønnsaker, f.eks. gulrot
  • Rundstykker
  • Granola

Fett

  • Nøtter i alle varianter, ekskl. yoghurtnøtter og chilinøtter :)
  • Proteinrikt pålegg med fett; f.eks. hvitost, avokado, mv.

Du kan også sette sammen din egen salat i en salatbar på mange butikker i dag.

Hva med restaurant og hotell?

Kaloriinnholdet i restaurantmat er skyhøyt; i snitt 1200 kcal for et måltid.

Det er enklere å kontrollere kaloriinntaket på Burger King og McDonalds.

Det beste tipset jeg kan gi er å velge en forrett framfor hovedrett, gjerne en kyllingsalat og be om å få dressing/saus ved siden av. Et typisk måltid kan utgjøre 2/3 av dagsbehovet ditt, og da har du lite spillerom ellers.

På hotell er det gjerne buffet og da er det greit å velge grovt brød/knekkebrød med magert pålegg og egg.

Vet du at du skal reise i morgen tidlig med fly, er det heller ingenting i veien for å "foodpreppe". Da kan man også møte opp på jobb-lunsjer, spise en liten forrett og heller ta seg et sunt måltid senere. Man er ikke låst til "fråtsing" eller store måltider.

Til slutt

Det er fullt mulig å spise bra på reisefot, men det krever litt planlegging - eller i verste fall; å stikke innom butikken.

Jeg har mange kunder med ekstremt mange reisedøgn som både trener og spiser bra på reisefot.

Det er selvsagt enklere å være hjemme, men det betyr ikke at det ikke går an.