For å bygge mest mulig muskler anbefales det et proteininntak på 1,6-2,2 gram pr kilo kroppsvekt. Dette kan du få dekt både gjennom mat og kosttilskudd.
Det er store prisforskjeller mellom de ulike proteinkildene. Tunfisk, proteinpulver, seifilet og frossen torsk er blant de billigste. Kesam, cottage cheese og oksekjøtt er blant de dyrere.
Hva tilsvarer 20 gram protein?
Men, hvordan får du i deg nok protein? Her får du et eksempel på hvor mye du må spise av en matvare for å få i deg 20 gram protein. Det som er viktig å huske på er at matvarens kaloriinnhold kan variere veldig.
Fast føde
- 200g mager kesam
- 180g mager kesam vanilje
- 165g egg (3 egg)
- 155g cottage cheese mager
- 120g torsk eller sei
- 115g kokt skinke
- Magert kjøttpålegg (maks 6% fett) 115g
- 95 gram mandler
- 85g kyllingfilet
- 85g tunfisk
- 70g peanøtter
- 28g myseprotein 73% protein
- 22g myseprotein 93% protein (smakløst)
Flytende føde
- 4,5 dl Lettmelk
- 3,4 dl YT Proteinmelk
Hvordan bruke oversikten?
Du kan fint sette sammen flere proteinkilder.
F.eks. 50 % av en matvare og 50 % av en annen.
Så er det også slik at f.eks. karbohydratrike matvarer som brød, havregryn, osv også inneholder protein.
Selv om det ikke er av høyeste kvalitet, så inngår det i totalen.
Listen blir oppdatert fortløpende