Å velge rett Online PT vil spare deg for tid, penger og bedre resultater. Mitt aller beste råd er tenke deg nøye om. Forskjellen mellom en god online coach kan være kjempestor.

Den store fordelen med online coaching er at det er enklere å se hva den enkelte coachen har oppnådd med kunder. På et treningssenter henger det ofte bare en a4-plakat med litt info om utdannelse.

Siden det nesten er 5 millioner PT-er i dette landet, så vil det være lurt å se litt bak utdannelsen.

Dette er en sjekkliste jeg vil anbefale deg å gå skikkelig gjennom.

1. Hva sier kundene om deg som online pt?

Ikke la deg lure av en online PT som henviser til "Dame (25)" eller "Mann (32)" sine enorme resultater. Sjekk heller tilbakemeldingene på Facebook. Her vil du se hva ekte personer skriver om online coachen. Har treneren en bedrift-side på Facebook er det enkelt å legge inn tilbakemeldinger.

Siden Facebook opprettet funksjonen har vi fått 136 tilbakemeldinger på coachingen vår. 125 av de som har lagt igjen en tilbakemelding har gitt oss 5 av 5 stjerner (92 %, oppdatert 5 mars 2018).

2. Har du før og etterbilder?

Hvis du ønsker å gå ned i vekt og endre livsstil vil det være lurt å se på før- og etter-bilder. Hvis du derimot vil bli sterk i styrkeløft, så er det kanskje mer relevant å se hva kundene har oppnådd i form av styrkeøkning.

En dyktig online PT må kunne vise til konkrete resultater. Det at noen har hatt 500 eller 5000 kunder bør ikke være det viktigste.

Vi har laget et bildegallergi på Facebook med over 270 før og etter-bilder. Sammen med bildene ligger det med en liten historie av hvordan vi har jobbet med dem.

Her kan du se hva noen av dem har oppnådd med oppfølging fra en av våre 6 online coacher

Med Camilla jobbet vi mye med å endre fokus fra kun vektreduksjon til også å inkludere fettreduksjon. Forskjellen er at du slipper å gå ned så mange kilo, fordi de kiloene du går ned består av en veldig høy andel fett. Camilla fikk denne forandringen med å gå ned 5 kilo og 10 cm rundt midjen..

3. Hva med utdannelse?

Som jeg nevnte ovenfor er "alle" i dag utdannet personlig trener. Utdannelsen er på 30SP og tilsvarer et semester på høyskole. Så forskjellen på å ha utdannelse og ikke ha utdannelse trenger ikke være særlig stor.

Det er fullt mulig å være en god online coach (personlig trener) uten PT-utdanning. Alle våre 4 PT-er er utdannet PT, men vi bruker ikke det som noe kjempestort kvalitetsstempel. Men det kan være et relevant spørsmål, litt avhengig av hva som er målsettingen din.

4. Trener du selv, egentlig?

En god online PT / Coach bør basere seg på:

  • Erfaringer med å ha fulgt opp kunder.
  • Forskning på styrketrening, kosthold og livsstilsendring
  • Egne erfaringer.

Det høres kanskje ut som den største selvfølgen at alle online coache trener, men det behøver ikke være tilfelle. Det er jo heller ikke slik at du må trene for å være en god online PT, men jeg tenker det er viktig å følge ordtaket "practice what you preach". Ikke bare gir det en helt annen troverdighet, men når du skal utvikle nye metoder, er det smart å kjenne det litt på kroppen selv.

5. Tid til en prat?

Er du usikker på hvem du skal velge? Nesten like stor som jungelen av personlige trenere, er jungelen av online coacher. Før du bestemmer deg for hvem du vil ha som online PT, bør du ta kontakt og spørre om vedkommende kan ta en prat - per e-post f.eks. Da vil du få et litt større innblikk i hva denne treneren tenker om deg og målsettingen din.

Vær kritisk, still spørsmål og utfordre vedkommende til hva som er annerledes med dem vs. andre.

Følger du denne 5 punkts sjekklisten har du mye større mulighet for å gjøre et godt valg.

Kunne du tenkt deg å spørre oss noen spørsmål om hvordan vår coaching fungerer? Send oss en uforpliktende e-post.