Det er direkte feil, som enkelte hevder, at styrketrening ikke har noen effekt ved vektnedgang. Og enda tydeligere blir det når man i tillegg ser på fettreduksjon. For det er vel slik at når du ønsker å gå ned i vekt, så er det fettet du vil ha vekk? Det er ikke muskler som strammer opp og former kroppen din?

Dessverre ser man til stadighet at eksperter uttaler at styrketreningens betydning ved vektnedgang er kraftig overdrevet. Vi er enige i at kostholdet er det viktigste og at trening ikke kan kompensere for et dårlig kosthold. Det betyr derimot ikke at styrketrening og trening, ikke er viktig.

Snarere tvert om, det er veldig viktig. Styrketrening og trening er også viktig for å motvirke vektøkning. Et godt argument når du ikke bare vil ned i vekt, men også holde kiloene unna.

Store fordeler med styrketrening

  1. Det strammer opp og former kroppen din.
  2. Det gir økt energi og overskudd i hverdagen.
  3. Det bedrer selvfølelsen og selvtilliten.
  4. En større andel av vektnedgangen er kroppsfett.
  5. Det reduserer fettmengden rundt indre organer.

Inkluderer du andre effekter som; et bedre og lengre liv, bedre hukommelse og konsentrasjon, redusert risiko for skader og at du motvirker aldersrelaterte endringer i både helse, styrke, balanse og koordinasjon, ja da er det vanskelig å komme utenom, uansett målsetting.