Vi spiser alt for lite fisk. Siden 2015 har nordmenn redusert inntaket av fisk og sjømat med hele 10 %.

Her er et lite bidrag for å få deg til å spise litt mer.

1. Fiskeboller i hvit saus

Ingredienser:

  1. 135g fiskeboller, lofoten
  2. 100g potet
  3. Saus av: 7g smør, 12g mel og 1,25 dl lettmelk

Smelt smør i en kasserolle, rør inn mel slik at blandingen løsner. Spe på med litt og litt melk.

25g protein, 319 kcal

2. Fiskesuppe med torsk

Ingredienser

  1. 135g torsk
  2. 80g potet + 80g gulrot + 80g blomkål
  3. 90g creme fraiche lett
  4. 2 dl vann og 1 terning fiskebuljong

Kok opp vann med buljong. Kutt opp grønnsaker og fisk i terninger. Kok grønnsakene møre og tilsett creme fraiche og fisk. La det koke i noen minutter. Krydre med ønsket krydder.

30g protein, 327 kcal

3. Ørret med agurksalat

Ingredienser

  1. 120g ørret
  2. 120g potet
  3. 40g mager kesam
  4. Salt, pepper, fiskekrydder++
  5. Agurksalat: 1/4-1/2 agurk, 0,5-1 ss eddik og 1-2 ss vann med 1 ss sukrin

Kok potetene mørke, ca 20 min. Lag agurksalaten ved å strimle agurken og legge blandingen i vann i 20-30 min. Stek laksen i panne på middels varme til ønsket konsistens. 

30g protein, 328 kcal

4. Laks i form

Ingredienser

  • 80g laks
  • 1/2-1 ts olivenolje
  • 1 potet
  • 1/2 gulrot
  • 50g sellerirot
  • 0,5 hvitløk
  • 0,5 dl matfløte lett
  • Litt persille, fennikel og purreløk

Varm opp ovn til 200°C. Skjær laksen i terninger. Legg laksen i en skål og vend inn litt olivenolje og krydder, f.eks. salt og pepper. Skrell grønnsaker i tynne skiver. Bland grønnsakene og legg dem i ildfast form. Ha matfløten i en liten kjele som du varmer opp og tilsetter hvitløk og annet krydder. Dette helles over grønnsakene dine. La formen med grønnsakene stå i ca 40 min. Tilsett fisken så fisken i 10 min ekstra.

20g protein, 332 kcal

5. Gratinert torsk i form

Ingredienser

  • 140g torsk
  • 1/2 ts smør
  • 0,3 dl kremfløte
  • 30g hvitost 16%
  • 1/2 tomat
  • 0,25 purreløk
  • Salt, pepper

Smør en ildfast form med smør. Legg torsken i formen og ha på salt og pepper. Skjær så tomatene i store skiver og purreløken i ringer og fordel deretter over fisken. Hell så over kremfløte og avslutt med revet ost. Ha formen midt i ovnen på 200°C i ca 30 min

34g protein, 330 kcal

Tips

Dette er kun forslag til grønnsaker. Bruk gjerne mer grønnsaker for å gjøre maten mer mettende. For noen kan 325-330 kcal bli lite i et måltid. Da er det bare å øke mengden fisk eller en annen ingrediens du liker.