En sterk og stabil kjerne virker skadeforebyggende og øker prestasjonsevnen din i mange øvelser. Den fungerer som et viktig bindeledd mellom under- og overkropp.

Kontroll og stabilitet

Mage og ryggmuskulaturen bidrar til bevegelser som at du bøyer overkroppen fra side til side, rotasjon av overkroppen, den bøyer og strekker ut ryggsøylen. Det er ikke bare viktig å kunne gjøre disse bevegelsene, men det er også viktig å forhindre disse bevegelsene i enkelte situasjoner.

Myten om at det holder med knebøy og markløft må legges bort. Det samme bør myten om at magetrening gir sixpack. Sixpacken kommer fram ved å gå ned i vekt og fettprosent. Magetrening er derimot ekstremt viktig av grunnene jeg har nevnt ovenfor: skaderisiko og økt prestasjon.

Innspill og inspirasjon

Magetrening nedprioriteres av mange. Kanskje er det fordi du ikke kjenner til de mange mulighetene?

Her har vi samlet noen av våre favoritter. Magetreningen kan fint gjøres i sirkel hvor du velger deg ut 2-3 øvelser som du kjører i sirkel.

Hensikten med å trene magen og kjernemuskulaturen er ikke at den skal få magemusklene til å poppe fram, men en sterk kjerne reduserer risikoen for skader og øker prestasjonsevnen i andre øvelser du tar.

Jeg vil anbefale at du trener magen på slutten av øktene dine, slik at magen ikke er sliten når du eksempelvis skal trene de tyngste baseøvelsene - slik som markløft, knebøy, hip thrust mv.

Kort og godt kan du avslutte øktene med 1-2 mageøvelser. Varier gjerne for å utfordre magen på forskjellige måter.

Sideplanke med hofteløft

Scissor kicks

Heel touch

Mountain Climber

Reverse Crunches

Flutter kicks

Wipers

Woodchoppers

Vertikal pallof press

Pallof press

V-Ups

Pikes i slynge (TRX)

Russian twist

Planke

Planke i slynge

Landmines

Rollouts

Prøv å hold ryggen mest mulig nøytral

Inch worm

Hengende beinhev

Body Saw